Nätmäklare

Nätmäklare kallas de nya digitala fastighetsmäklare som säljer bostäder på internet. Fastighetsmäklare på nätet har lägre arvoden än traditionella mäklare. Modellen bygger på ett samarbete mellan mäklaren och säljaren. Där säljaren sköter visningarna och mäklaren hanterar övriga delar av försäljningen. Digitala nätmäklare för hus och lägenheter är specialiserade på att hjälpa köpare och säljare av hus och lägenheter att hitta varandra med hjälp av internet.

Nätmäklare för hus och lägenheter

Nätmäklare i hela Sverige

Nätmäklare för hus och lägenheter har genom att arbeta på internet större upptagningsområden än de traditionella mäklarna. Mäklare på nätet kan agera mäklare även på små orter där inga eller få traditionella mäklare finns etablerade. Digitala Internetmäklare behöver inte begränsas av att ha kontor på alla orter för att kunna förmedla bostäder. Digitala mäklare har färre kontor, men når fler köpare och säljare än vanliga mäklare. Färre resor är dessutom bra för miljön.

Mäklare online gör det billigare att sälja hus och lägenheter

Hos en nätmäklare spelar det ingen roll om mäklaren säljer en villa för 5 miljoner eller om en stuga för 100-tusen. Arvodet är alltid det samma. Nätmäklare känns därför mer ärligt. Traditionella mäklare behöver ju inte heller jobba mycket mer bara för att en bostad är dyr (utom kanske i extrema fall där man säljer stora fastigheter som herrgårdar och liknande). Nätmäklare har tagit fasta på detta och jobbar nästan alltid med fasta arvoden, till skillnad från traditionella mäklare. Transparent och schysst.

Om du letar mäklare vare sig det är nätmäklare eller traditionella mäklare så är LetaMäklare.se en bra startpunkt

Nätmäklare ger kvalité och bra service

Låga priser är inte det samma som låg kvalité. Det finns flera seriösa mäklare online som satsar på att utveckla nya sätt att sälja med registrerade fastighetsmäklare. Nätmäklare har de lägsta arvodena, men ofta även en hög servicegrad.

Privatmäklaren och Hemverket är nätmäklare. Der erbjuder tydliga fasta arvoden.

Jämförelse och omdöme Hemverket och Privatmäklaren.

Sälja med nätmäklare eller helt utan mäklare

Att anlita en nätmäklare är som ett mellanting mellan att sälja privat, utan mäklare och att sälja med en traditionell mäklare.

Nätmäklare annonserar på internet och har auktoriserade fastighetsmäklare som tar hand om alla affärer. Eftersom de är registrerade fastighetsmäklare kan de annonsera på Hemnet. Nätmäklare följer de lagar och regler som finns för fastighetsmäklare.

I ”nätmäklarmodellen” samarbetar mäklaren och säljaren. Säljaren hanterar visningarna själv men nätmäklaren sköter resten. Nätmäklarna hanterar normalt allt från foto, annonsering och budgivning vidare till kontrakt, bokning av banker och tillträde. Hela vägen tills betalningen för bostaden är inne på säljarens konto.

Att sälja utan mäklare och bara ta hjälp med annonseringen kan fungera, men det är oftast bäst att ha en mäklare med i affären för att nå ut via Hemnet och få hjälp med kontrakt och övrig dokumentation. Därför är nätmäklare ett bra och kostnadseffektivt alternativ.

Billigaste mäklarna, billiga mäklare, mäklare på internet, nätmäklare, mäklare med låga arvoden, lågpris mäklare